I en verden, hvor cybertrusler bliver stadig mere komplekse og hyppige, er det helt afgørende, at små og mellemstore virksomheder (SMV’er) jævnligt overvejer, om deres IT-sikkerhed er på niveau med de trusler, de står overfor.
Mange virksomheder er vant til at bruge traditionel antivirus som deres primære forsvar mod virus, ransomware, og lignende trusler, men dette er ikke nødvendigvis længere tilstrækkeligt til at beskytte mod de mest avancerede cyberangreb. Det er her, EDR (Endpoint Detection and Response) kommer ind i billedet.
Hvad er EDR?
EDR står for Endpoint Detection and Response, og det knap så mundrette begreb dækker kort fortalt over en moderne sikkerhedsløsning, der går langt videre end traditionel antivirus. EDR fungerer ved at konstant overvåge, identificere og reagere på trusler på tværs af alle virksomhedens enheder (endpoints). Og hvor antivirus ofte fokuserer på at blokere kendte trusler, fungerer EDR anderledes forebyggende ved at lede efter mistænkelig adfærd, som kan indikere nye, avancerede og endda helt ukendte trusler, der kan omgå traditionel malwarebeskyttelse.
Når EDR-softwaren registrerer unormal aktivitet, kan den straks blokere og isolere truslen samt give administratorer detaljeret indsigt i angrebets natur og omfang, hvilket gør det muligt at håndtere sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt.
Forskellen på EDR og traditionel antivirus En af de mest markante forskelle mellem EDR og traditionel antivirus er, at antivirus hovedsageligt er designet til at opdage kendte trusler gennem signaturbaseret teknologi. Antivirus-software opdateres regelmæssigt med nye trusseldefinitioner, men kan være ineffektivt mod nye typer angreb, for eksempel såkaldte “zero-day”-angreb, der ikke er inkluderet i databasen endnu.
EDR arbejder proaktivt, og kan således opdage mistænkelig adfærd, der kan være forbundet med et angreb, også selvom truslen ikke er tidligere kendt. EDR gør det på den måde muligt at reagere hurtigt og målrettet, før skaden bliver for omfattende, ved at levere analyser og handlemuligheder i realtid.
Denne information kan for eksempel leveres direkte til vores eksperter, som kan reagere på og håndtere et angreb for jeres virksomhed med øjeblikkelig virkning – døgnet rundt – uden behov for indgreb eller bekymringer fra din side.
Hvornår er EDR relevant?
En EDR-løsning vil grundet sin kompleksitet være noget dyrere end en traditionel sikkerhedsløsning, og det er derfor vigtigt at overveje, om en traditionel løsning er dækkende, eller det kan betale sig at opgradere. Vores eksperter vil altid kunne bistå dig i dette valg, men forenklet sagt vil EDR stort set altid være en ideel løsning for virksomheder, hvor sikkerhed er kritisk, eller hvor en hændelse kan få betydelige konsekvenser.
Her er nogle eksempler på sektorer, hvor EDR kan være særligt relevant:
• Juridiske firmaer og lignende, som håndterer store mængder fortrolige data er nødt til at sikre, at sikkerhed er i højsædet. Data om klienter og sensitive kontrakter skal beskyttes mod brud.
• Revisorer, ejendomsmæglere og finansvirksomheder er ofte mål for hackere på grund af sensitive datamæssige værdier, de ligger inde med. EDR kan være afgørende for at imødegå sofistikerede angreb.
• Medarbejdere i sundhedssektoren arbejder ofte med følsomme patientdata, som under ingen omstændigheder må lækkes. Med EDR kan læger, klinikker og plejecentre sikre, at ingen ubudne gæster får adgang til patientoplysninger.
• Onlinevirksomheder som beskæftiger sig med handel af services eller fysiske produkter er konstant udsat for angreb, der kan sigte mod både kundedata og økonomiske systemer. EDR hjælper med at identificere mistænkelige transaktioner eller adfærd.
Det er vigtigt at understrege, at EDR ikke kun er forbeholdt store virksomheder. Stadig flere små og mellemstore virksomheder oplever cyberangreb, og konsekvenserne kan være katastrofale. EDR er derfor en investering i fremtiden for enhver virksomhed, der ønsker en omfattende og proaktiv tilgang til IT-sikkerhed.
Klar til at tage næste skridt?
Hvis du leder efter en sikkerhedsløsning, der matcher dine behov, og som beskytter din virksomhed mod de trusler, der lurer både i dag og i morgen, så overvej at implementere en EDR-løsning. Det er ikke længere altid nok at være reaktiv – det er tid til at være proaktiv. For med EDR får du ikke kun bedre beskyttelse mod aktuelle trusler, du får også ro i sindet, velvidende at din virksomhed er godt rustet til fremtiden.
Er du usikker på om EDR er det rigtige valg for dig, eller vil du gerne høre mere, så kontakt en af vores lokale IT-eksperter i dag, Du kan læse mere og kontakte os lige her!